?

Ibland är världen så konstig.
Vet inte vad jag ska säga.
Pojke 8 år mördad av en man på 27 år.
Pojken blev attackerad av mannen, antagligen 
 var han på väg hem från skolan.


Vems fel var det att det hände?
Hur ska man kunna förhindra det?
Ska man, som de sa på nyheterna, 
låsa in alla psykiskt sjuka och slänga
bort nyckeln?


Svår fråga. 

Säljes

Flytten närmar sig med stormsteg.
Tänkte försöka få ihop lite extra pengar
genom att sälja lite saker på blocket.
Har lagt ut min
rosa fina balkänning och
en karate-gi (dräkt).
Tänk när man var 18 år och det var dags för skolbal.
Det var en av de roligaste och mest minnesvärda
dagarna i mitt liv :)

Spegel

Spegel
YES! Idag köpte jag spegeln som jag så länge trånat efter. Fin va?♥

Godis

Godis
Igår gjorde jag eget godis. Så gott och så enkelt.
50 g margarin
2 msk kakao
3 msk ljus sirap
1 dl socker

Blanda och koka allt i en gryta några minuter. Häll på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Sedan är det bara att äta och njuta. Enjoy!


Snö

Snö
Vilket konstigt väder det är. Igår när jag cyklade till jobbet var det helt grönt ute. När jag slutade 4 timmar senare var det ca en halv dm snö. Som jag fick slita för att komma hem! 
På kvällen var det storm, regn och rusk, all snö försvann. 
Idag ser det ut såhär. Det har snöat hela dagen och nu ligger ett fint vitt täcke. Så himla mysigt!
Ikväll ska jag bänka mig framför tv:n och spela Bingolotto. Skulle inte vara fel att vinna 1 miljon eller 2 nu inför flytten.

Min nya klänning

Min nya klänning
Oj oj oj. Idag har jag varit med om ett smått dramatiskt ögonblick. Efter mattelektionen åkte jag in till stan för att köpa godis som jag och Becca ska smaska på till Lets dance ikväll. Men på väg väg till godis-huset ligger några hyffsat nya affärer. FARLIGT! jag var tvungen att först gå in på Mac huset, hittade en jättesöt svart liten mus till min dator, men eftersom jag är nästanpank så blidde det inget köp. Ut ur butiken, styr stegen mot godishuset, MEN, jag måste gå förbi Tessie, en ny butik som jag inte varit inne i ännu. Jag var tvungen, väl inne så var jag fasst, hittade 2 så underbara klänningar, jag var tvungen att ha iallafall en. Det blev den på bilden. Så nu har jag 100:- att leva på resten av månad. Pank, men nöjd. :)

Vårruset

Igår damp inbjudan till årets vår-rus ner i min brevlåda. Torsdag den 10 maj är det dags för Jönköping igen. Förra året sprang jag alla 5 kilometrarna runt rocksjön. Men hur ska det bli iår? Ska jag anmäla mig? Ska jag orka?
Det är ju faktisk rätt kul, och man känner sig så duktig när man äntligen kommer in i mål, röd som en tomat i ansiktet.
Man får sin kexchoklad, banan och medalj, också lite gratisprover förstås. I år är bandet på medaljen rosa, kanske är ett tecken på att jag ska springa? :)
Skulle vara mysigt om man fick ihop ett lag på 6 pers, då får man en pickningkorg när man kommer i mål.

Anyway. Min Emil flyttar ju snart hit. 1 februari får vi vår första egna lägenhet. Ska bli så underbart.
Jag har bett honom hjälpa mig komma igång med träningen. Jag har sagt att han får tvinga mig för jag kan vara lite trög i början. MEN! kommer jag gång med träningen, så kommer jag säkerligen springa vårruset.

Orkaner och sånt

Visste du att namnet på våra stormar bestäms i Norge? Förra gången var det stormen Gudrun. Nu är det stormen Per. Anledningen till att gårdagens storm döptes till just Per är att namnen går i bokstavsordning. Det har varit 9 stormar/skyfall/oväder sedan Gudrun. H,I,J,K,L,M,N,O,P alltså skulle det bli ett namn på P. Och eftersom det var ett kvinnonamn förra gången, så var det en mansnamn det skulle bli denna gången. Per. Blir det som meteorologerna tror en ny storm på torsdag? Då kanske det blir stormen Rut? eller Rebecca?
Lite kul att veta kanske, min kära mor berättade det för mig under vår kvällspromenad. :)

Någon undrade om man kunde beställa jordgubbshalsbandet på internet.
Och ja, det går.
asos finns ett fint rött och på kyssjohanna.se finns
Kenneth Jay Lanes underbara halsband.
Finns mycket annat fint där också, värt att ta en titt.


Tallrikar

Tallrikar
Checka in dettahära! Har varit på Ikea och glidit runt. Hittade dehär ursnygga tallrikarna. Svarta, blanka. Köpte djupa och halvdjupa, små och stora. Måste ju ha till alla ändamål. Glass, soppa, varma mackor, och helt vanliga mat-tallrikar. Kommer bli så snyggt på vårt matbord! :) (Gör sig inte så snygga på bild. Meningen är att man ska se dem i verkligheten, helst hemma i ett skåp;) )♥

Skor

Skor
Titta! Visst är de söta! Ett till av mina fynd. De har kostat 349:-, vilket jag tycker är billigt. MEN nu kostar de 100:- Det gör dem ännu snyggare! Hittade dessa och ett par röda pumps med korksula på Skopunkten. 

Jordgubbshalsband

JordgubbshalsbandÄntligen är det mitt! Detta söta Jordgubbshalsband fick mig att falla som en klubbad säl! Kostade mig ynka 140:- på på Deluxa. Ville igentligen ha det i rött, men det var slut så detta fick duga så länge. ♥

Dominikanska Repibliken

165538-1Var där 2 veckor i november och det var helt underbart. Det var verkligen som på vykorten, långa vita stränder och blått hav med "akvariefiskar" i. Jag bodde i en liten fiskeby som hette Cabarete. En huvugata gick genom den lilla byn, längs med den låg affärer, internetcafe och hotell. Fanns små gränder längs hela vägen, gick man igenom dem så var man nere på stranden på halv minut. Massa palmer och strandförsäljare som hoppa på en första dagen. Alla vill sälja sina fina smycken och cigarrer. Andra dagen och resten av veckorna kände de igen en och var inte så påflugna. Riktigt trevliga. Tiden gick snabbt, vi badade solade, åkte på utflykt till en liten sand-ö mitt i havet, och linbana upp på ett berg, där vi också fick uppleva monsunregn! Uppfriskande! Hur som helst. Detta är ett resmål som jag kan rekommendera varmt till er andra. Perfekt både för den som är sugen på äventyr, och för den som bara vill slappna av. ♥